Gå til innholdet

Välkommen till Sädesärlan.

Sädesärlan är en sällsam kombination av två goda ting: ett toppmodernt boende i en anrik miljö. 77 våningar i två hus, ett på pittoreska Uggelviksgatan och ett på eleganta Danderydsgatan. Husen smälter in i den omgivande 1890-20 talsbebyggelsen.

Anna Folke, plusservicevärd på Sädesärlan

 Anna Folke er på plats i loungen på Sädesärlan vid gamla arkitekthögskolan. Loungen har blivit en samlingsplats för alla i bostadsrättsföreningen och här beställer de boende tjänster, fikar, umgås, gymmar eller använder styrelserummet för möten eller fest.

Hur ser en dag på Sädesärlan ut?

– Det finns inga vanliga dagar här. Alla dagar ser olika ut. Det kan börja med att någon ringer och ber mig springa upp i deras lägenhet och kolla om sladden till strykjärnet är utdraget. En halvtimma senare kan jag hjälpa någon att gå ut med hunden och när jag är tillbaka hinner jag knappt börja med kontorssysslorna innan jag ska släppa in hantverkare och städfirmor. Dagarna går snabbt och det är väldigt varierande och spännande.  

Är de inflyttade beredda på hur det ska bli när de flyttar in?

– Vi var den första loungen i Sverige med servicekonceptet. Många som flyttade in var ovana och det tog en stund innan de vågade ta för sig. I dag känner alla boende att loungen till hör dem och det är väldigt många som är här. Man kommer ner för en kopp kaffe och pratar lite. Jag vet vad alla heter och kan deras lägenhetsnummer. Jag skulle säga att jag har en unik relation med alla och i dag har alla lärt sig vilka tjänster de är bekväma med.

Vilka är de främsta fördelarna med att bo på i ett Plussboende?

– Den största fördelen är nog det sociala. Många är vana att bo i trappuppgångar där man knappt hälsat på grannen. Tack vare loungen och mötesytorna här så känner alla varandra och bryr sig om varandra. Det är en väldigt trevlig mötesplats. Dessutom är vårt gästrum väldigt uppskattat och ofta bokat. Festlokalen där 80 personer ryms är en bra service. Många gillar vårt stora gym också.

Vad i konceptet används mest?

– Alla tjänster är populära, och man hittar snart vad man uppskattar. Under sommaren vattnar jag mycket blommor och tar in post. Många kommer när vi ordnar middagar på tisdagar och fika på torsdagar. Många använderr också kemtvättstjänsten och vår stora lokal bokas ofta för både möten och fest.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det händer alltid någonting här och majoriteten av tiden så är det socialt. Förra året var det flera som var föräldralediga som var här och lekte med barnen. Nu har barnen börjat på dagis och jag saknar dem. Men kanske kommer det snart en ny kull?

Sädesärlan lounge

Kontakt

Följ oss

Facebook

©Selvaag 2016 - Silurveien 2, Pb 13, N-0311 Oslo / Telefon +47 02224 / E-post: pluss@selvaagbolig.no

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker as