Gå til innholdet

Välkommen till Svea Fanfar lounge.

Välkommen till Svea Fanfar. Det är med stor stolthet vi slår upp portarna till första etapp med Svea Fanfar bestående av 93 våningar designade för att skapa ett tidlöst och vackert boende. Ett boende i Svea Fanfar innebär att du kan ta del av en lång rad helt unika servicefunktioner som förenklar vardagen och sätter guldkant på tilllvaron.

Lena Johansson, plusservicevärd på Svea Lounge

Under vardagarna finns Lena Johansson på plats på Svea Lounge i bostadshuset Svea Fanfar. Hit kan man som boende komma ner för att ta en kopp kaffe, arbeta (så klart med fri wi-fi) eller låta barnen leka med leksakerna. Varje vecka dukas det även upp för fika och middag i loungen.

Vad kan man förvänta sig av ett Plussboende?

– Hos oss får man en enklare vardag, och trygghet. Vi har även en stark gemenskap och vi-känsla här då alla i huset lär känna varandra i loungen och genom våra aktiviteter.


Vad går ditt jobb ut på?

– Att finnas på plats för att ge service eller bara prata en stund, och hjälpa till med det som kan förenkla de boendes vardag som att ta in deras post, vattna deras blommor eller kanske boka ett bord på någon trevlig restaurang.

Vad är det bästa med att arbeta på Svea Lounge?

 – Det allra roligaste är att lära känna alla våra trevliga boende.


Vilken är den roligaste dagen på veckan?

– Tisdag är den dagen då jag handlar och lagar middag till de boende och det är så mysigt med härlig gemenskap. Torsdagar är också trevliga då jag bakar en kaka och vi fikar tillsammans.

Vad får du för feedback av gästerna?

– Alla är väldigt tacksamma för den hjälp de får, men även möjligheten att hyra gästrum, festlokal och träna på gymmet i loungen.

Vad är gästerna mest nöjda med?

– Det är så olika för var och en har sitt sätt att använda utbudet på. Vissa tränar frekvent medan andra kommer ner för att läsa tidningen, ta en kaffe och pratar en stund. Många sitter här och jobbar i stället för att åka till kontoret, andra utnyttjar kemtvätt och postservicen. Det finns inga måsten, det tror jag är skönt.

Vilka sorts förfrågningar får du av era boende?

 – Ofta får jag tömma postboxar och vattna blommor när de är bortresta. Det är också smidigt att de kan beställa sina paket direkt till loungen så jag ta emot dem så de boende slipper vara hemma från jobbet för det. Jag släpper även in hantverkare eller städhjälp i deras lägenhet så de inte måste passa den tiden.

Hur har loungen bidragit till gemenskapen i huset?

– Alla lär känna varandra på fikat och middagarna, och barnen leker med varandra i loungen. Jag tycker det är extra kul att många familjer numera umgås privat efter att ha träffats i loungen.

Har du någon rolig anekdot att dela med dig av?
– Nu under fotbolls-EM samlades många av våra boende i loungen för att kolla på Sverige-Italien. Det var deras eget initiativ, och det var jätteroligt att de ville se den tillsammans hos oss – även om matchresultatet inte blev vad vi hoppades på.

Svea Lounge

Kontakt

Följ oss

Facebook

©Selvaag 2016 - Silurveien 2, Pb 13, N-0311 Oslo / Telefon +47 02224 / E-post: pluss@selvaagbolig.no

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker as